Πυράντοχα Κουφώματα

Η ilicon προμηθεύει, κατασκευάζει και τοποθετεί πυράντοχες υαλόθυρες και πυράντοχα υαλοστάσια όλων των κατηγοριών πυραντίστασης κατά το εναρμονισμένο πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 13501-2.

Οι πυράντοχες κατασκευές που αφορούν εξωτερικές ανοιγόμενες θύρες και εξωτερικά ανοιγόμενα παράθυρα που σχεδιάζει και εμπορεύεται η ilicon συνοδεύονται από γραπτή Δήλωση Επιδόσεων και φέρουν Σήμανση CE σύμφωνα με το πρότυπο EN 16034:2014.

certificate

Οι πυράντοχες υαλόθυρες είναι πιστοποιημένες ως σύστημα βάσει δοκιμής κατά το ΕΛΟΤ ΕΝ 1363. Οι πυράντοχες υαλόθυρες κατασκευάζονται από χάλυβα ή από αλουμίνιο, ανάλογα με τον σχεδιασμό. Οι υαλοπίνακες είναι πυράντοχοι αντίστοιχης κατηγορίας πυραντίστασης, δοκιμασμένοι ως σύστημα μαζί με το πλαίσιο. Το πάχος και η σύσταση των υαλοπινάκων εξαρτάται από την κατηγορία πυραντίστασης και τη θέση τοποθέτησης του κουφώματος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα επιλεγμένα αρχεία:

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα επιλεγμένα αρχεία:

Πυράντοχα συστήματα αλουμινίου
Πυράντοχα συστήματα χωρίς προφίλ

Σχεδιασμός:

Βάσει της μελέτης παθητικής πυροπροστασίας του κτιρίου, η ilicon σχεδιάζει και προδιαγράφει την κατάλληλη λύση πυράντοχων υαλόθυρων, παραθύρων και υαλοστασίων.

Οι κατηγορίες πυραντίστασης βάσει του εναρμονισμένου προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ 13501-2, είναι:

N

Κατηγορία EI (Integrity & Insulation)

Δομική ακεραιότητα & θερμική μόνωση έναντι της φωτιάς και της ακτινοβολίας της
N

Κατηγορία EW (Integrity & reduced radiation)

Δομική ακεραιότητα έναντι φωτιάς & μείωση της ακτινοβολίας της
N

Κατηγορία Ε (Integrity)

Δομική ακεραιότητα έναντι φωτιάς
Τα πυράντοχα υαλοστάσια και υαλόθυρες καλύπτουν ταυτόχρονα απαιτήσεις ως προς τη θερμομόνωση, την ηχομέιωση και την αυξημένη ασφάλεια έναντι βανδαλισμών και ακόμη και βολών.
Categorries

Πυράντοχα Κουφώματα – Έργα:

IMG 9863

Astro Bank, Cyprus, 12.2018

Το έργο αφορά την ανακαίνιση του καταστήματος της τράπεζας Astro Bank στη Λεμεσό. Η ilicon συμμετείχε στο έργο με προμήθεια και μελέτη πυράντοχων υαλοστασίων.

IMG 20200117 135242 scaled

Golden Union Λυκόβρυση, 04.2020

Η ilicon συμμετείχε στο έργο ανακαίνισης του υφιστάμενου κτιρίου γραφείων της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Λυκόβρυση Αττικής, με προμήθεια και τοποθέτηση πυράντοχων χαλύβδινων και ανοξείδωτων κατασκευών με γυαλί.

ELEVATION WITH LOGO 04B

Grand Hyatt Athens Hotel, 07.2018

Το καλοκαίρι του 2018 τέθηκε σε λειτουργία το ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens. Πρόκειται για την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Athens Ledra. Η ilicon συμμετείχε στο έργο με προμήθεια και τοποθέτηση πυράντοχων χαλύβδινων υαλοστασίων, αλλά και με προμήθεια του θερμομονωτικού αποστάτη SWISSPACER για τις εξωτερικές διπλές υαλώσεις.

stegi idrimatos

Onassis Cultural Centre

Το έργο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης ολοκληρώθηκε το 2011. Η ilicon συμμετείχε στο έργο με προμήθεια πυράντοχων χαλύβδινων υαλοστασίων.

pfizer ilicon

Pfizer, Νέο Ψυχικό

Τον Απρίλιο του 2022, η ilicon ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης πυράντοχων υαλόθυρων και υαλοστασίων στην ανακαίνιση του κτιρίου γραφείων της βιο-φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer στο Νέο Ψυχικό. Το έργο αφορά την ολική ανακαίνιση του εσωτερικού του κτιρίου με σκοπό την μετατροπή του σε έναν σύγχρονο γραφειακό χώρο.

3

Piraeus Port Plaza 1, 04.2018

Τον Μάιο του 2018 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αλλαγής χρήσης υφιστάμενου κτιρίου αποθήκης των παλαιών εγκαταστάσεων της εταιρείας «Παπαστράτος» σε κτίριο γραφείων. Η ilicon συμμετείχε στο έργο με προμήθεια και τοποθέτηση πυράντοχων χαλύβδινων υαλοστασίων.

ppp3

Piraeus Port Plaza 3

Εντός του 2020, η ilicon ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης εσωτερικών και εξωτερικών πυράντοχων υαλωτών κουφωμάτων με πλαίσια αλουμινίου στο κτίριο Β του συγκροτήματος Piraeus Port Plaza 3, το οποίο αποτελεί ένα υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων.

ilicon riverwest 1 scaled

River West Open, Αιγάλεω

Το καλοκαίρι του 2021, η ilicon ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης πυράντοχων υαλωτών κουφωμάτων και πυράντοχων υαλοπετασμάτων με διατομές αλουμινίου στην επέκταση του εμπορικού κέντρου Riverwest, στο Αιγάλεω. Το έργο αφορά την εμπορική ανάπτυξη στο πρώην βιομηχανικό συγκρότημα Μουζάκη, με σκοπό την ανάπτυξη ενός σύγχρονου χώρου που συγκεντρώνει μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

IMG 0354 result

Roche Hellas, Μαρούσι

Τον Αύγουστο του 2021 η ilicon ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης πυράντοχων γυάλινων κουφωμάτων με πλαίσια αλουμινίου στο κτίριο γραφείων της φαρμακευτικής «Roche Hellas» στο Μαρούσι. Το έργο αφορά την ολική ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο αναδιαμορφώθηκε ριζικά με σκοπό τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων.

orbit 1 result

The Orbit, 12.2019

Το “The Orbit” είναι νέο υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων της Noval Properties, συνολικής έκτασης 42.000τμ, με 9 ορόφους και 6 υπόγεια και βρίσκεται επί της Λ.Κηφισίας.

COOPERATING COMPANIES