Πυράντοχα Κουφώματα

Η ilicon προμηθεύει, κατασκευάζει και τοποθετεί πυράντοχες υαλόθυρες και πυράντοχα υαλοστάσια όλων των κατηγοριών πυραντίστασης κατά το εναρμονισμένο πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 13501-2.

Οι πυράντοχες κατασκευές που αφορούν εξωτερικές ανοιγόμενες θύρες και εξωτερικά ανοιγόμενα παράθυρα που σχεδιάζει και εμπορεύεται η ilicon συνοδεύονται από γραπτή Δήλωση Επιδόσεων και φέρουν Σήμανση CE σύμφωνα με το πρότυπο EN 16034:2014.

certificate

Οι πυράντοχες υαλόθυρες είναι πιστοποιημένες ως σύστημα βάσει δοκιμής κατά το ΕΛΟΤ ΕΝ 1363. Οι πυράντοχες υαλόθυρες κατασκευάζονται από χάλυβα ή από αλουμίνιο, ανάλογα με τον σχεδιασμό. Οι υαλοπίνακες είναι πυράντοχοι αντίστοιχης κατηγορίας πυραντίστασης, δοκιμασμένοι ως σύστημα μαζί με το πλαίσιο. Το πάχος και η σύσταση των υαλοπινάκων εξαρτάται από την κατηγορία πυραντίστασης και τη θέση τοποθέτησης του κουφώματος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα επιλεγμένα αρχεία:

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα επιλεγμένα αρχεία:

Πυράντοχα συστήματα αλουμινίου
Πυράντοχα συστήματα χωρίς προφίλ

Σχεδιασμός:

Βάσει της μελέτης παθητικής πυροπροστασίας του κτιρίου, η ilicon σχεδιάζει και προδιαγράφει την κατάλληλη λύση πυράντοχων υαλόθυρων, παραθύρων και υαλοστασίων.

Οι κατηγορίες πυραντίστασης βάσει του εναρμονισμένου προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ 13501-2, είναι:

N

Κατηγορία EI (Integrity & Insulation)

Δομική ακεραιότητα & θερμική μόνωση έναντι της φωτιάς και της ακτινοβολίας της
N

Κατηγορία EW (Integrity & reduced radiation)

Δομική ακεραιότητα έναντι φωτιάς & μείωση της ακτινοβολίας της
N

Κατηγορία Ε (Integrity)

Δομική ακεραιότητα έναντι φωτιάς
Τα πυράντοχα υαλοστάσια και υαλόθυρες καλύπτουν ταυτόχρονα απαιτήσεις ως προς τη θερμομόνωση, την ηχομέιωση και την αυξημένη ασφάλεια έναντι βανδαλισμών και ακόμη και βολών.

Πυράντοχα Κουφώματα – Έργα:

PurgosPeiraia

Πύργος Πειραιά

Τον Αύγουστο του 2021, η Ilicon ολοκλήρωσε την κατασκευή και την τοποθέτηση πυράντοχων υαλόθυρων στο κτίριο γραφείων της εταιρίας «The Element» στο Μαρούσι. Το έργο αφορά την κατασκευή των γραφείων με σκοπό την ανάπτυξη τους σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

marousi

The Element, Μαρούσι

Τον Αύγουστο του 2021, η Ilicon ολοκλήρωσε την κατασκευή και την τοποθέτηση πυράντοχων υαλόθυρων στο κτίριο γραφείων της εταιρίας «The Element» στο Μαρούσι. Το έργο αφορά την κατασκευή των γραφείων με σκοπό την ανάπτυξη τους σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

3

Moxy Athens city, Ομόνοια

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ilicon ολοκλήρωσε την κατασκευή και την τοποθέτηση πυράντοχων υαλόθυρων και σταθερών υαλοστασίων στο ξενοδοχείο Moxy Athens city στην Ομόνοια. Το έργο αφορούσε πυράντοχες πόρτες και σταθερά υαλοστάσια κατηγορίας EI90 και ΕΙ120 με σκοπό την μετατροπή του ξενοδοχειακού χώρου σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.

2 1 scaled

Kaizen Campus, Μαρούσι

Τον Ιανουάριο του 2023 η ilicon ολοκλήρωσε την κατασκευή και την τοποθέτηση πυράντοχων υαλόθυρων και υαλοστασίων, συμμετέχοντας στην κατασκευή του Kaizen Campus στο Μαρούσι. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά το οποίο πρόκειται να ταξινομηθεί ως κτίριο “LEED GOLD”.

IMG 0095 scaled

doVALUE, Μοσχάτο

Τον Νοέμβριο του 2022, η Ilicon ολοκλήρωσε την κατασκευή και την τοποθέτηση εσωτερικών πυράντοχων υαλόθυρων στο κτίριο γραφείων του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος «doVALUE» στο μοσχάτο. Το έργο αφορά την μετατροπή ενός υπάρχοντα εργασιακού χώρου σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον αλλά και την τοποθέτηση πυράντοχου χωρίσματος στο κλιμακοστάσιο.

bread factory

Παπαδοπούλου Bread Factory, Οινόφυτα

Τον Αύγουστο του 2022, η Ilicon ολοκλήρωσε την κατασκευή και την τοποθέτηση πυράντοχων σταθερών υαλοστασίων για την επέκταση του εργοστασίου Παπαδοπούλου Bread factory στα Οινόφυτα. Συγκεκριμένα, η απαιτούμενη κατηγορία πυραντίστασης ήταν ΕΙ120 (ακεραιότητα και μόνωση για 120 λεπτά).

pfizer ilicon 1 scaled

Pfizer, Νέο Ψυχικό

Τον Απρίλιο του 2022, η ilicon ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης πυράντοχων υαλόθυρων και υαλοστασίων στην ανακαίνιση του κτιρίου γραφείων της βιο-φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer στο Νέο Ψυχικό. Το έργο αφορά την ολική ανακαίνιση του εσωτερικού του κτιρίου με σκοπό την μετατροπή του σε έναν σύγχρονο γραφειακό χώρο.

ilicon riverwest 1 scaled

River West Open, Αιγάλεω

Το καλοκαίρι του 2021, η ilicon ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης πυράντοχων υαλωτών κουφωμάτων και πυράντοχων υαλοπετασμάτων με διατομές αλουμινίου στην επέκταση του εμπορικού κέντρου Riverwest, στο Αιγάλεω. Το έργο αφορά την εμπορική ανάπτυξη στο πρώην βιομηχανικό συγκρότημα Μουζάκη, με σκοπό την ανάπτυξη ενός σύγχρονου χώρου που συγκεντρώνει μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

IMG 0354 result

Roche Hellas, Μαρούσι

Τον Αύγουστο του 2021 η ilicon ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης πυράντοχων γυάλινων κουφωμάτων με πλαίσια αλουμινίου στο κτίριο γραφείων της φαρμακευτικής «Roche Hellas» στο Μαρούσι. Το έργο αφορά την ολική ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο αναδιαμορφώθηκε ριζικά με σκοπό τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων.

ppp3

Piraeus Port Plaza 3

Εντός του 2020, η ilicon ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης εσωτερικών και εξωτερικών πυράντοχων υαλωτών κουφωμάτων με πλαίσια αλουμινίου στο κτίριο Β του συγκροτήματος Piraeus Port Plaza 3, το οποίο αποτελεί ένα υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων.

4

Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», Νέα πτέρυγα 50 κλινών ΜΕΘ (10/2020)

Τον Οκτώβριο του 2020 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης της νέας πτέρυγας 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ». Η ilicon ανέλαβε την προμήθεια, κατασκευή και τοποθέτηση των πυράντοχων υαλοστασίων, υαλόθυρων και παραθύρων του κτηρίου.

IMG 20200117 135242 scaled

Golden Union Λυκόβρυση, 04.2020

Η ilicon συμμετείχε στο έργο ανακαίνισης του υφιστάμενου κτιρίου γραφείων της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Λυκόβρυση Αττικής, με προμήθεια και τοποθέτηση πυράντοχων χαλύβδινων και ανοξείδωτων κατασκευών με γυαλί.

20200213 142735

Επέκταση Γραμμής 3, Τμήμα «Χαϊδάρι -Πειραιάς»

Η ilicon συμμετείχε στο έργο της επέκτασης της Γραμμής 3 του μετρό με προμήθεια, κατασκευή και τοποθέτηση πυράντοχων υαλοστασίων από ανοξείδωτο χάλυβα στα κλιμακοστάσια που οδηγούν στις αποβάθρες των σταθμών Νίκαια και Κορυδαλλός.

pangaia 1

Πανγαία

Το Φεβρουάριο του 2020 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου της Εθνικής Πανγαίας, στο κέντρο της Αθήνας. Η ilicon συμμετείχε στο έργο με προμήθεια, κατασκευή και τοποθέτηση πυράντοχων υαλοστασίων και υαλόθυρας αλουμινίου.

orbit 1 result

The Orbit, 12.2019

Το “The Orbit” είναι νέο υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων της Noval Properties, συνολικής έκτασης 42.000τμ, με 9 ορόφους και 6 υπόγεια και βρίσκεται επί της Λ.Κηφισίας.

IMG 20200605 123902 scaled

Περιφερειακά Αεροδρόμια

Η ilicon συμμετέχει με προμήθεια και τοποθέτηση πυράντοχων και ειδικών προδιαγραφών υαλοστασίων αλουμινίου σε ορισμένα από τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια που ανακατασκευάζονται στο πλαίσιο μίας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

metro thessaloniki 1 result

Μετρό Θεσσαλονίκης – σε εξέλιξη

Η ilicon συμμετέχει με προμήθεια και τοποθέτηση πυράντοχων και ειδικών προδιαγραφών χαλύβδινων υαλοστασίων στο μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης.

IMG 9863

Astro Bank, Cyprus, 12.2018

Το έργο αφορά την ανακαίνιση του καταστήματος της τράπεζας Astro Bank στη Λεμεσό. Η ilicon συμμετείχε στο έργο με προμήθεια και μελέτη πυράντοχων υαλοστασίων.

3

Piraeus Port Plaza 1, 04.2018

Τον Μάιο του 2018 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αλλαγής χρήσης υφιστάμενου κτιρίου αποθήκης των παλαιών εγκαταστάσεων της εταιρείας «Παπαστράτος» σε κτίριο γραφείων. Η ilicon συμμετείχε στο έργο με προμήθεια και τοποθέτηση πυράντοχων χαλύβδινων υαλοστασίων.

ELEVATION WITH LOGO 04B

Grand Hyatt Athens Hotel, 07.2018

Το καλοκαίρι του 2018 τέθηκε σε λειτουργία το ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens. Πρόκειται για την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Athens Ledra. Η ilicon συμμετείχε στο έργο με προμήθεια και τοποθέτηση πυράντοχων χαλύβδινων υαλοστασίων, αλλά και με προμήθεια του θερμομονωτικού αποστάτη SWISSPACER για τις εξωτερικές διπλές υαλώσεις.

stegi idrimatos

Onassis Cultural Centre

Το έργο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης ολοκληρώθηκε το 2011. Η ilicon συμμετείχε στο έργο με προμήθεια πυράντοχων χαλύβδινων υαλοστασίων.

COOPERATING COMPANIES